Tecnologies

Un dels problemes amb que sovint es troba el professorat de tecnologies és el de com oferir activitats pràctiques, engrescadores i que permetin l'atenció a la diversitat en horari de grup sencer.

En aquesta pàgina fem alguns suggeriments:

DIBUIX A MÀ ALÇADA

A primer d'ESO hem utilitzat amb molt d'èxit el llibre "Dibujar paso a paso" (podeu trobar la referència bibliogràfica a l'apartat llibres recomanats). Els exercicis de dibuix a mà alçada o amb ajut del regle és una pràctica necessària per assolir alguns dels objectius del currículum. El fet d'oferir a l'alumnat la possibilitat de realitzar dibuixos de gran qualitat és engrescador i la cosa funciona molt bé quan et trobes amb unes explicacions útils i que ho fan fàcil (realment estan fetes pas a pas per uns professionals de la il·lustració amb molta més experiència que un profe estàndard de la matèria). Cal destacar els apartats d'introducció al dibuix en perspectiva.


  

DIBUIX ASSISTIT PER ORDINADOR

D'altra banda de vegades ens trobem amb les limitacions tècniques del nostre alumnat (i de nosaltres mateixos) per realitzar a mà determinats dissenys una mica més complicats. Si a això sumem la motivació extra que per a l'alumnat suposa la utilització d'eines digitals ja estem a un pas de començar a utilitzar el programa Google sketchUp. Súper intuïtiu permet a l'alumnat obtenir resultats des de la primera sessió de treball. La descàrrega es gratuïta i l'èxit està assegurat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada