dijous, 11 d’octubre de 2012

SCORM

Una cacera del tresor adreçada a tots els educadors que vulguin elaborar materials didàctics digitals amb l'editor eXelearning. 
Realitzada per Maria del Mar Lluelles Perera

ANIMAPS

Animaps és una eina per crear rutes animades a Google Maps. Animaps permet presentar gràficament els recorreguts sobre el mapa i amb diverses opcions de personalizatció: temps, colors dels traçats, moltes icones, possibilitat d'incloure fotos i vídeos durant el viatge, etc. A continuació, hi un seguit d'idees per aplicar-lo:

  1. El recorregut que segueixen els alumnes des de casa seva fins a l'escola (ed. infantil, primària, alumnat nouvingut).
  2. Planificar un viatge escolar o una activitat complementària fora del centre. 
  3. Estudiar el traçat i el temps aproximat d'una cursa popular a peu, nedant, en bici… en què hi participin els alumnes.
  4. Seguiment d'un esport professional com el ciclisme (exemple del Tour de França), la natació (competicions a mar obert), la mitja marató de Granollers, expedicions a muntanyes o el triatló.
  5. Repàs de recorreguts, expedicions o conquestes de personatges històrics.
  6.  Llocs pels quals passen o passaran les noves línees ferroviàries de l'AVE.
  7. …parlant d'ocells, els viatges de les aus migratòries i altres animals nómades.
  8. Il·lustrar geogràficament processos industrials, como el de la pesca: El recorregut dels vaixells, la tornada al port, subhasta a la llonja, transport fins a la planta de tractament i distribució als punts de venda. 
  9. Etc.

ARC- APLICACIÓ DE RECURSOS AL CURRICULUM

L’ARC és una aplicació web que conté i ofereix propostes d’activitats, recursos i itineraris vinculats al currículum i que poden ser útils a mestres i professorat en el seu treball a l’aula. Es tracta de “recobrir” el currículum amb propostes didàctiques que impulsin millores metodològiques. El mot ARC és acrònim d’Aplicació de Recobriment Curricular i recull recursos de les àrees de matemàtiques, de llengües, de ciències socials, de ciències naturals i de tecnologia.
L’ARC s’ha promogut des dels CESIRE, Centres de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa, que depenen del Departament d’Ensenyament: CREAMAT de matemàtiques AULATEC de tecnologia CERES de ciències socials i filosofia CEDEC de ciències naturals CIREL de llengües CREAV d'audiovisuals.

dilluns, 8 d’octubre de 2012

FITXA DE VOCABULARI (EXEMPLE)

Basat en el vocabulari ortogràfic i visual, es presenta aquesta fitxa que pot ser útil tant per treballar l'ortografia, com les definicions i l'ampliació de lèxic.

GUIÓ PER ANALITZAR NOTÍCIES

Basat en el treball realitzat per Edualter.org. Es poden analitzar notícies de diversos mitjans de comunicació: premsa, ràdio, televisió, internet... També pot servir per analitzar fets quotidians o situacions problemàtiques.